Kolding Netavis

Første hold af Bæredygtighedskoordinatorer: -Det er gået over al forventning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Samtlige deltagere på det første hold af Bæredygtighedskoordinatorer bestod deres eksamen. Og en håndfuld har tilmed fået job i de virksomheder, hvor de har været i praktik. Foto: IBA.

Så er det første hold Bæredygtighedskoordinatorer blevet hyldet med diplomer og champagne på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Mens undervisningen er foregået på IBA, så har alle deltagere været tilknyttet en virksomhed, hvor de har afprøvet teorien i praksis. De 26 studerende har været fordelt på 23 praktikvirksomheder.

Ude i deres praktikvirksomheder har de nyuddannede Bæredygtighedskoordinatorer blandt andet hjulpet med klimaregnskaber og ESG-rapportering. Det er arbejdsopgaver, som er en afgørende del af den grønne dagsorden – og som fylder mere og mere ude hos både store og små virksomheder.

-Det har været helt vildt fedt at være med. Jeg synes, det har været både superrelevant og meningsfyldt, fortæller Pernille Nygaard i en pressemeddelelse.

Hun har en bachelor i uddannelsesvidenskab og en nyerhvervet kandidat i pædagogik.

I løbet af uddannelsen som Bæredygtighedskoordinator har hun været i praktik hos A10 Tæpper i Kolding.

Projektet er udviklet af Job7, som er et samarbejde mellem de 7 jobcentre i Trekantområdet. Uddannelsen varer 10 uger og retter sig direkte mod ledige akademikere

-Det er gået over al forventning. Alle deltagere har gennemført uddannelsen med gode karakterer, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra praktikvirksomhederne, fortæller virksomhedskonsulent Mette Hegner fra Job7.

Der er allerede planer om at uddanne et nyt hold Bæredygtighedskonsulenter i 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel