Kolding Netavis

En fremtidssikret ældrepleje

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og borgmesterkandidat i Kolding, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr Bjert.

Det velfærdssamfund vi i dag kender, har den ældre generation i meget høj grad bidraget til, da kvinderne indtog arbejdsmarkedet i 60´erne. Derfor er min holdning nu som før, at de ældre fortjener en værdig alderdom. I min tid i Socialudvalget blev ældrekampagnen søsat. Og planerne lagt for aktivitetshuse, ældreboliger og Olivenhaven. Et plejehjem der dengang var så fremtidsorienteret, at der kom busser med politikere fra det ganske land for at se, hvordan vi havde indrettet tilbud til ældre. Den udvikling, synes jeg, er gået i stå.

Ældreområdet har et engageret og dygtigt frontpersonale. Men jeg mangler visioner for, hvordan vi skaber gode liv for de ældre, der kommer til. Det var SF`s Mette Voss, der i Seniorudvalget forespurgte til muligheden for at arbejde i teams i hjemmeplejen. Jeg er optaget af, at det er et kendt ansigt de ældre møder i hjemmeplejen. På mig virker det underligt, at Søren Rasmussen skriver, som om han er lidt ærgerlig og misundelig over, at SF er dybt optaget af at forbedre forholdene på ældreområdet.

Var jeg udvalgsformand, ville jeg have det stik omvendt; – nemlig glæde mig over interessen. For min tilgang er en anden. Jeg ønsker som borgmester at skabe en samarbejdskultur, hvor det handler om at skabe de bedste resultater for kommunens borgere, unge og ældre, i et loyalt samarbejde fremfor at gå enegang. Og ikke blot mekanisk kræve ekstra penge til sit område, men se på hvad man kan lære af udviklingen og af de andre forvaltninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *