Kolding Netavis

1250 husstande har strøm igen efter stormflod

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: JH.

Trefor El-net er langt med at genetablere elforsyningen i Trekantområdet efter weekendens stormflod. Mandag aften fik hovedparten af de afbrudte husstande strøm igen. Tirsdag morgen vil cirka 300 husstande og virksomheder endnu være afbrudt, særlig hvor kabelskabe stadig står under vand, eller hvor anlæg er så beskadiget, at de kræver udskiftning.

I alt 1550 husstande og virksomheder mistede strømmen eller har været afbrudt som følge af den rekordhøje vandstand natten til lørdag. Her blev 17 af Trefor El-nets transformatorstationer og op mod 400 kabelskabe i Kolding midtby og havn, Skærbæk Havn, Hejlsminde, Drejens, Houens Odde, Sønder Stenderup, Middelfart og strandene omkring Binderup afbrudt eller berørt.

-Vi er meget glade for, at det i løbet af mandag aften vil lykkes at have genetableret elforsyningen til 1250 af de berørte huse i hele området. Skaderne efter vandmasserne har været enorme, og de steder, hvor der endnu ikke er strøm, er vi udfordret af, at kabelskabe stadig står under vand, eller anlæggene er blevet beskadiget, siger Per Sørensen, elforsyningsdirektør i Trefor El-net, i en pressemeddelelse.

I takt med, at de oversvømmede områder er blevet tilgængelige, har det vist sig, at mange kabelskabe skal repareres eller helt udskiftes enten på grund af kortslutninger eller vandets voldsomme kræfter.

Ved havnen i Kolding havde en transformerstation taget så stor skade, at den og flere mindre anlæg helt måtte udskiftes.

-Vi har kæmpet siden lørdag morgen for at få elforsyningen genetableret. Vi har fuld forståelse for, at det er frustrerende for dem, der stadig ikke har strøm. De ligger pletvist spredt ud over de ramte områder, og det er de steder, hvor vi ikke kan nøjes med at rengøre og tørre skabene og anlæg, fortæller Per Sørensen.

I løbet af tirsdagen forventer Trefor Elnet at genetablere forsyningen til yderligere 250 husstande og virksomheder, særligt sommerhuse ved Binderup. Derpå vil der være omkring 50 afbrudte adresser, hvor Trefor El-net skal bruge længere tid for at nå anlæggene og udbedre skader.

Forventer følgeskader

Selv om man bor i et område, hvor Trefor El-net har genetableret forsyningen, så kan der godt være husstande, der ikke har fået strømmen retur.

-Hvis vi kan se, at bygning og elinstallationer har været ramt af oversvømmelse og saltvand, så har vi vurderet, at det ikke er forsvarligt, at vi kobler strømmen til huset. Her bør ejeren selv kontakte en elinstallatør for at blive tilsluttet forsvarligt og undgå yderligere skader i husets installationer, forklarer Per Sørensen.

Selv når alle husstande og virksomheder igen har strøm, så er Trefor El-nets arbejde ikke færdigt. Der er flere steder etableret midlertidige løsninger, som skal ændres til permanente løsninger. Og så kan selskabet ikke sige sig fri af mulige følgeskader af stormfloden.

-Saltvandet har været dybt inde i vores anlæg, og det kan senere give os problemer. For eksempel kan selv bittesmå saltrester give gener, hvis de igen bliver fugtige, og fugt kan vi ikke undgå i løbet af efteråret og vinteren, slutter Per Sørensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel